onsdag 14 november 2012

Köttfärsbiffar med rosépepparsås

Vi sökte efter ett recept på lite roligare köttfärsbiffar som vi kunde servera med potatismos. Vi hittade detta med bland annat en rosépepparsås, och det verkade lika bra som det blev. Kolla in orginalet på En Liten Chili.

En panna med biffar i rosépepparsås

Köttfärsbiffar och rosépepparsås (3-4 personer)

  • Blanda smeten i en bunke och skapa sedan biffar
    • 500g nötfärs
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1½ finhackad charlottenlök
    • 1 äggula
    • Salta och peppra
  • Stek färdigt biffarna och lägg dom åt sidan
  • Mortla 1msk rosépepparkorn
  • Gör såsen direkt i den varma pannan (rör ihop det hela fort) 
  • Häll i 1½dl matlagningsgrädde
  • Häll i 2dl creme fraiche
  • Smula i 1 köttbuljongstärning
  • Häll i ½ tsk soja
  • Häll i 1 tsk tomatpuré
  • Häll i ½ msk viltfond (eller kalvfond)
  • Peppra (salta inte pga buljong, fond & soja) 
  • Låt det koka ihop lite snabbt
  • Lägg tillbaka biffarna i pannan och såsen

Servera med potatismos och lingonsylt.


Ett så kallat serveringsförslag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar