onsdag 14 november 2012

Spenatsoppa

Bland det bästa jag vet är en bra spenatsoppa, serverat med nästan hårdkokta ägg och ett kanelknäcke med ost. Om det bara presenterades rätt skulle det utan problem fungera på en michelin-krog.

Spenatsoppa med ägg


Gör som följer eller kolla det nästan identiska receptet på kokaihop.se.

Spenatsoppa (2 personer)


  • Fräs ½ gul lök i en kastrull med lite smör
  • Slå över 250 fryst hackad spenat
  • Hjälp till med att även slå på 1dl vatten
  • När spenaten tinat, pudra soppan med 1½ msk vetemjöl
  • Häll på med lite drygt 3dl vatten
  • Smula i 1 grönsaksbuljongtärning
  • Låt koka under lock i 10 minuter
  • Rör ned ½dl matlagningsgrädde
  • Smaka av med salt & peppar (fega inte)

Servera sedan med ägg och kanelknäcke. Njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar