måndag 5 november 2012

Lammfärsbiffar med koriander

Ett recept på lammfärsbiffar med koriander, servade med en varm chillisås och ris med gröna ärtor.

Lammfärsbiffar med koriander


För 4 pers

Biffarna


  • Lägg 600g lammfärs i en bunke
  • Fyll på med:
    • 2st äggulor
    • ½ rödlök, finhackad
    • ½ kruka korriander, finhackad
    • 1 tsk spiskummin
    • Salt
    • Peppar
  •  Forma 8st biffar som du sedan steker i smör eller olja

Riset

  • Koka upp ca 1 liter vatten
  • När det kokar häll i 3dl jasminris
  • Låt koka på medelvärme i 10min
  • Häll av vattnet och rör ner 2dl frysta gröna ärtor
  • Vänta med att servera någon minut så ärtorna blir varma.

Såsen

  • Häll 1 burk lätt creme fraiche (2,5dl) i en kastrull
  • Finhacka ½ röd chilli, och ned i kastrullen
  • Fortsätt att krydda med 2krm Sambal Oelek
  • Färgsätt gärna med lite tomatpuré
  • Låt det koka ihop sig till en god sås

OBS! Värt att notera till nästa gång det görs så blir det att salta färsen ännu mer än normalt. Och kanske ännu mera drag i såsen, men det är ju en ren och skär smakfråga.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar