Jag har vid några tillfällen ansträngt högerarmen och gjort en aioli. Ett recept som passat mig bra finns i boken "Tapas för alla tillfällen" (bokus)
Ingredienser:
Instruktioner:
Först ett OBS! Enligt kommentarer och recept på temat online ska man ta fram ingredienserna i god tid innan så allt hinner få samma temperatur. Nu har man ju i 2st äggulor så jag tror inte det skulle skära sig ändå, men jag har ändå följt råden på nätet.
Ingredienser:
- 2 äggulor
- 3-4 vitlöksklyftor (helt beroende på storlek och vitlök)
- 0,5 dl vitvinsvinäger eller citronjuice (rekommenderar ca 2 msk citronjuice)
- 2,5 dl olivolja (jag använde Zetas med smakstryka 4 av 10)
Instruktioner:
Först ett OBS! Enligt kommentarer och recept på temat online ska man ta fram ingredienserna i god tid innan så allt hinner få samma temperatur. Nu har man ju i 2st äggulor så jag tror inte det skulle skära sig ändå, men jag har ändå följt råden på nätet.
- Blända 2 äggulor, 2 msk citron juice och ca 3 pressade vitlöksklyftor i en bunke
- Vispa ihop ganska duktigt
- Strila sedan ned ca 2,5 dl olivolja under intensiv vispning. Elvispen kan funka men jag har ej testat (än)
- Det är med oljan och din inre vispglädje du skapar rätt konsistens
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar