fredag 4 maj 2012

Pasta carbonara

Pasta Carbonara kan vara så jäkla gott när den inte görs som en tjock gräddig skolmatsalssås av bechameltyp. Det här receptet från recept.nu fokuserar på det viktiga. Ägg, bacon, parmesan och framförallt, pasta.




Tillagning (2pers)
  • Börja koka pastan (om du använder färskpasta så vänta till senare)
  • Börja knapersteka ett paket bacon (relativt finhackat)
  • Rör ihop 3 äggulor med en massa fint riven parmesan och frikostigt med nymalen peppar
  • När pastan är klar rör ned den i ost-ägg-smeten
  • Rör sedan ned de knaperstekta baconen.
  • Servera med en ägggula
Smaklig spis!

  

1 kommentar:

  1. Körde nyss en version med Bucatini. Blev riktigt bra!

    Värt att nämna är att det blir en väldigt tjock smet av osten och äggen. Men det smälter ut sig fint tillsammans med varm pasta och nystekt bacon.

    SvaraRadera