Under det härliga gräslöksmoset gömmer sig en älgfärsblandning med smak av Norrland. |
Ingredienser
- 600 g Älgfärs
- 5-6 Potatisar (King Edvard)
- 1 pkt Bacon (Jägar bacon)
- 1st Gul lök
- 2 dl Mjölk
- 1 stor klick Smör
- 4-5 nypor Hackad gräslök
- 4 tsk Soja
- Kryddor
- 1.5 tsk Svartpepparkorn
- 1,5 tsk Rosmarin
- 1,5 tsk Flingsalt
- 1,5 tsk Mejram
- 1 nypa Strösocker
Tillagning
- Skala och dela potatisen (stora i 3 delar, mellan i 2 delar)
- Koka potatisen i ca 15-20 minuter, tills den är lätt att stampa
- Samtidigt mortla kryddorna fint
- Hacka löken
- Strimla bacon
- Smörj en ungns form med lite smör
- Sätt ugnen på 200 grader
- Fräs på bacon och lök i lite smör
- Stek köttfärsen ihop med bacon, lök & kryddorna
- He sojan över köttfärsblandingen i stekpannan. Rör om.
- När potatisen är klar. Gör ett stamp på en stor klick smör och mjölken. Blanda även i gräslöken
- Lägg färsen i botten på ugnsformen
- Lägg potatismoset ovanpå. Behålls det lite toppigt och spretigt.
- Grädda i ugnen tills moset fått fin färg.
Hunters Pie och en kall Norrlands |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar