söndag 13 maj 2012

Strandhugget (Askersund)

Idag tog vi en road-tripp till bland annat Askersund. Väldigt idylliskt och fint, även om det var en sjuhelvetes blåst. Så efter en kort prommis i idyllen blåste vi in på Strandhugget (mycket diskussion på na.se). Och blev positivt överraskade.

När man kommer in möts man av en ganska trist entré som ger en små dåliga vibbar men väl uppe för halvtrappan till matsalen får man ett annat intryck. Det är fint dukade bord (även om det är en vit vaxduk) och fullt med folk fast klockan var närmare halv 3. Dessutom var utsikten från fönstret mycket trevlig

En möjlighet till à la carte på en pizzeria brukar betyda att man ska undvika den delen av menyn. Men vi kändes oss både både modig och lite små impade av stället, och slog till på lax respektive gös.

Utsikten från fönstret vid vårt bord.
Gös & Lax.

Laxen var ihoppressad, överstekt och därmed torr men smakade bortsett från det helt ok. Gösen hade lite för mycket ben i sig men bortsett från det var den mycket god och saftig i köttet, ja riktigt vällagad.

Sammanfattningsvis får restaurangen 3/5 av henne och 2/5 av honom. Det kan låta snålt men vi åker gärna tillbaka och då blir det lite lättare mat så man kan frossa i glass i hamnen också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar