torsdag 17 maj 2012

Gräddstuvade makaroner & falukorv

Denna torsdagslunch blev en fortsättning på vår trend i lyxhusmanskost. Vi slog till på gräddstuvade makaroner.

Lyxhusman, om vi själva får välja.
Ingredienser
  • Makaroner (Gammaldags ideal såklart!)
  • Grädde
  • Mjöl
  • Muskotnöt
  • Falukorv
  • Salt & Peppar

Tillagning
Det finns många olika sätt att stuva makaroner. Detta är ett av dom.
  • Koka färdigt makaronerna. 
  • Lös upp mjöl i grädde till en toppredning (1 del mjöl mot 2 delar vätska) 
  • Slå av vattnet från makaronerna
  • Häll grädde över makaronerna i kastrullen efter ögonmått
  • Slå även över redningen
  • Koka upp igen under omrörning
  • Krydda med riven muskot, salt & peppar
Servera med knaperstekt falukorv samt ketchup & senap, enligt tradition.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar