lördag 19 maj 2012

Stora Örebro, Baren

Igår kväll begav vi oss ut på stan för en after work. Valet föll på ett hittills oprövat kort, Stora Örebro. (Ni vet dom som inte fick göra en röd stuga på torget...) Iofs kändes det inte särskilt riskfyllt, då vi vid olika tillfällen druckit mycket bra drinkar på Lilla Örebro som ligger väg i vägg.

Inredning & Service kändes bra, vi blev snabbt uppmötta av personalen och fick ett barbord med utsikt över Köpmangatan. Det kändes att det var ganska nybyggt men ändå som att man håller efter inredningen. Och det är ett bra tecken på långsiktighet.

Musiken var lite lugnare när vi kom, helt klart lämplig för att käka en matbit. Sen när vi kom in på drinkarna höjdes tempot på musiken och lokalen fylldes sakta upp till max. Därför rekommenderar vi att komma vid 7-tiden och sitta kvar där sen under kvällen.

När det gäller maten beställde vi in en varsin Toast Dahlberg 2.0 (120 gr grillad oxfilé, chilibearnaisesås, pommes, toast & krispig sallad). Ingen jätteportion men jättegott. Köttet var inte överstekt men hade gärna kunnat få vara lite mer rosa än vad det var. Till maten tog vi en varsin öl, där jag testade en Örebro Bitter som får väldigt bra betyg.

Efter maten bestämde vi oss för att stanna kvar och kollade igenom drinklistan. Eftersom min sambo är ett tvättäkta fireball fan så beställde hon in en fireball mojito och jag en vanlig mojito. Hennes var helt klart godast. Vi fortsatte med fler drinkar och även en ale som bartendern kallade Örebro Pale Ale som var väldigt blommig i smaken.

Toast Dahlberg 2.0

Slutbetyg är riktigt bra. Det är ju inte som ett besök på en Michelinkrog där det mesta är perfekt (men ändå inte är 5/5) men gårdagskvällen var riktigt bra och vi trivdes som fisken i vattnet. Hit går vi igen!

Om vi sätter siffror på besöket blir det som följer. Hon 4/5. Han 4/5.

5/5 hade kanske gjort krögarna lite för självgoda... ;)

Mojito & Fireball Mojito

Den hette ngt snyggt och smakade
som godiset hallondödskalle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar