söndag 6 maj 2012

Paolo's (på stora hotellet)

Igår bestämde vi oss för att ta en prommis in till järntorget och ta en varsin sallad på Rosali's. Men på något underligt sätt hamnade vi på Paolo's istället.

Paolo's är det nya men lilla stället som öppnat på hörnet av stora hotellet. Utifrån ser det inte mycket ut för världen men lokalen är mysig och pyntad med italienska delikatesser från golv till tak (högt i tak!) Inredningen är café möter italiensk restaurang. Ja nästan så att alla vinflaskor som finns uppställda känns felplacerade, de hör ju hemma i en bar inte i ett café.

Hur som helst var maten väldigt god, och personalen väldigt trevlig. Fast det började inte så bra. Vi beställde en veckans pasta (som serverades med sallad och rikligt med hyvlad parmesan) och en panini. Pastan kom ut ganska fort till vårt bord medans paninin först låg länge i grillen, sen ännu längre, och slutligen jäääätelänge. Vi undrade om det var en ny form av barbecue-panini eller ngt nytt stockholmspåhitt som kommit till närkeslätten. När vi väl fick tag i en av servitriser som hela tiden vart uppfångade av det ständiga inflödet av besökare, kom paninin på direkten och en riktigt bra espresso som plåster på såren. Sånt gillar vi!

Slår gärna ett slag för brödet och den mycket goda chili-oljan som fanns för avsmakning.

Det var mycket godare än det ser ut på denna bild!

Sammanfattningsvis, ett trevligt ställe, som schabblade till servicen, men räddade upp det hela på ett OK sätt. Maten var som sagt mkt bra och vi kommer säkert tillbaka. Varför inte en vinare och en antipasto tallrik.

OBS! Detta är ett mycket bra ställe att sitta och kolla på folk genom de stora fönstren. Speciellt nu när uteserveringsvädret inte riktigt kommit igång än. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar