söndag 20 maj 2012

Chorizo med bulgursallad och halloumi

Vill man trösta sig med något gott, till exempel efter en viss fotbollsmatch som inte gick så bra med ett visst hemmalag så kan jag tipsa om den här rätten. Enkel, god och förhållandevis nyttig. Man åker till Robertsons och köper deras goda chorizo, plus kanske en annan god korv, då har man en bra början. Till det en smakrik bulgursallad. Det gör mycket till att man kokar bulgurn i kött- och grönsaksbuljong. Denna rätt funkar också jättebra som matlåda, fortfarande lika god dagen efter.


Ingredienser 4 portioner:
3 chorizo
Bulgur
2 charlottenlökar finhackade
2 tomater finhackade
1 kött- och grönsaksbuljong
Några skivor halloumi


Gör såhär:
Koka upp bulgurvattnet, ha i buljongen. När bulgurn kokar, skiva korven i pacmanbitar, stek på. Stek även halloumin. Hacka tomater och lök fint. När bulgurn är klar, ha i alla ingredienserna i en stor skål och blanda. Klart!

Det är godare än vad det ser ut, jag lovar!
Låtsas att det ligger lite halloumi på där också. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar