Stekta filéer av abborre, potatismos (pärstamp) och en enkel sallad.
Mer sommar än såhär blir det inte |
Egenfångad och stekt abborre |
Tillvägagångssätt.
- Stek abborren samtidigt som du kokar potatisen. Avsluta med den mycket snabba salladen.
Abboren
- Filéa abborrarna
- Vispa ihop 2-3 ägg i en liten bunke
- Värm en stekpanna till medelhög temperatur och smält mycket smör i pannan
- Doppa varje filé i ägget och sen ned i stekpannan
- Krydda med salt och peppar samt strö över ströbröd
- Fortsätt tills allt är klart
Pärstampet
- Skala och dela potatisen i delar (för att det ska gå fort att koka)
- Koka i 10-20 min beroende på potatissort och storlek
- Slå av vattnet
- I med en stor klick smör
- Börja stampa moset
- Fyll på med mjölk till det blir önskad konsistens
- Smaksätt med salt och peppar (mycket peppar)
Enkel sallad (som passar mycket bra till fisk)
- Slå en påse babyspenat i skål
- Pressa över en fjärdedels citron.
- Rör om och servera
Tillbehör
- Tunnbröd & knäckebröd
- Citron
- Ljus lager
Den fisk som sen bli över, beroende på hur god fiskelyckan var, fungerar perfekt som smörgåsmat.
Njut av svensk sommar!
Såg mycket gott ut!
SvaraRaderaJa och det var det!
SvaraRadera