lördag 21 juli 2012

Abborrfilé med potatismos


Stekta filéer av abborre, potatismos (pärstamp) och en enkel sallad.

Mer sommar än såhär blir det inte 

Egenfångad och stekt abborre


Tillvägagångssätt. 
  • Stek abborren samtidigt som du kokar potatisen. Avsluta med den mycket snabba salladen.

Abboren
  • Filéa abborrarna
  • Vispa ihop 2-3 ägg i en liten bunke
  • Värm en stekpanna till medelhög temperatur och smält mycket smör i pannan 
  • Doppa varje filé i ägget och sen ned i stekpannan
  • Krydda med salt och peppar samt strö över ströbröd
  • Fortsätt tills allt är klart

Pärstampet
  • Skala och dela potatisen i delar (för att det ska gå fort att koka)
  • Koka i 10-20 min beroende på potatissort och storlek
  • Slå av vattnet
  • I med en stor klick smör
  • Börja stampa moset
  • Fyll på med mjölk till det blir önskad konsistens
  • Smaksätt med salt och peppar (mycket peppar)

Enkel sallad (som passar mycket bra till fisk)
  • Slå en påse babyspenat i skål
  • Pressa över en fjärdedels citron.
  • Rör om och servera

Tillbehör
  • Tunnbröd & knäckebröd
  • Citron
  • Ljus lager

Den fisk som sen bli över, beroende på hur god fiskelyckan var, fungerar perfekt som smörgåsmat.

Njut av svensk sommar!

2 kommentarer: