söndag 5 februari 2012

Paella

Efter lite kompromisser och faktumet att det skulle ta sisådär en par dygn att tina den planerade älgsteken blev det en Paella till lördagsmiddag. Det stora problemet med frysta älgstekar är att de kräver planering och framförhållning, och hur kul är det på sen skala. Å andra sidan är det roligt med paellor, det blir en j*vligt fin blandning av färger och smaker som vanligt viste skulle passa så bra ihop, tex ärtor, kyckling och räkor.Vi använde följande recept från tasteline med vissa modifikationer.

Ingredienser 
0,75 1 st  gul lök
2,25 2st  stora vitlöksklyftor
3,75 lagom cl  olivolja
6 dl  långkornigt ris
300 gram  en burk konserverade tomater plommon tomater, hela
1,5 l  hönsbuljong (tre tärningar, sen tog vi buljong efter behov)
0,75 1,5 paket  saffran
0,75 1st  lagerblad
0,75 msk lagom salt
2 krm lagom svartpeppar, malen
150 170 gram  räkor, skalade
0,75 1st  grillad kyckling
187,5 200+ gram  frysta ärtor, gröna
375 gram  frysta musslor (musslor tycks inte om av alla gäster)
170g skalade kräftskjärtar

Instruktioner
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en stor gryta eller wokpanna utan att det tar färg. 2. Tillsätt riset och låt fräsa med en stund. 3. Späd med tomat och buljong. Tillsätt saffran, lagerblad, salt och peppar. Lägg på ett lock eller folie. Sjud sakta i 30 min. 4. Skala räkorna under tiden. Skär kycklingen i mindre bitar. 5. När 5 min återstår vänds ärterna ner i riset och räkor, kyckling och musslor kräftskjärtar fördelas ovanpå. Lägg på locket och låt allt bli varmt.

Note to Self
Till nästa gång ska det definitivt garneras med ngt roligare, tex halverade havskräftor. Men även att testa ett ris bättre anpassat för paella, tex Avorioris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar