måndag 20 februari 2012

Kräftstjärtssallad med dressing-battle

Vi ska försöka oss på en något nyttigare vecka men man kan lyxa till även om man är nyttig. Därför gjorde vi idag en riktigt bra kräftstjärtssallad.

Receptet

  • Delar av ett salladshuvud
  • Lite Mache-sallad 
  • Blandsallad (bara för att vi hade hemma)
  • Körsbärstomater
  • Gurka
  • Avokado
  • Rödlök
  • Sockerärtor
  • Hårdkokta ägg
  • Mozzarellaost
  • Kräftstjärtar

Blanda efter smak och lust

Sen hade vi ju det där med salladsdressingen. Vi hade köpt en var och det fick helt sonika bli kamp mellan vad som var bäst mellan. ICA's Rhode Island Dessing och en Ken's Steakhouse Bluecheese Chef's Reserve.


I första set:

  • Smak
    • ICA
      • Han: 3/5. WYSIWYG. What you see (or payfor) is what you get. Inte jättegott men ok.
      • Hon: 1/5. Inte gott men för att vara schysst så får den 1.
    • Ken's
      • Han 1/5. Fint namn och fin flaska döljer inte det faktum att det inte smakar gott.
      • Hon 3/5. Den smakar gott. Den var snygg. Man äter ju med ögonen också.
  • Produktionsland vs E-nummer
    • ICA
      • Producerat i Sverige (2+) men har både E412 och E202 (2-)
      • Betyg: 0
    • Ken's
      • Producerat i USA (1-) inga e-nummer (2+) men va fan är Xanthangummi?? (-1)
      • Betyg: 0
Så matchen går jämtut, för dom som är prisokänsliga, men eftersom ICA's är hälften så dyr som Ken's och är på 370ml jämfört med 267ml så vinner ICA's budget dressing. Får hoppas att det inte är en ombrandad Euroshopper för då tar jag tillbaka mitt 3/5.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar