söndag 16 september 2012

Kyckling & Spenat Couscous

I detta receptet får du möjligheten att damma av 80-talsklassikern lergryta och gå lös på en hel kyckling med minimal arbetsinsats.

Spenat Couscous & Lergrytekyckling



Kycklingen (3-4 personer beroende kycklingen)


  • Tina 1 hel kyckling  
  • Lägg lergrytan i blöt i 15minuter (ett dygn om den stått sen -89)
  • Sätt ugnen på 250 grader
  • Dela 1 rödlök i 8 bitar
  • Banka sönder 0,5 vitlök 
  • Ta ur innanmatspåsen ur kycklingen
  • Fyll upp kycklingen med den halva vitlöken och några rödlöksbitar
  • Smörj in kycklingen med 
    • Några matskedar Kinesisk Soya
    • Nymald svartpeppar
    • Övriga kryddor efter humör (vi testade Chicken & Steak)
  • Lägg ned resten av rödlöken och kycklingen i lergrytan
  • Tillaga i ugen i ca 80-90minuter
    (Kycklingen kommer vara saftig och god i köttet även om du kör den mycket länge)

 

Spenat Couscous (4 pers)

Inspiartion från påsen på ICA:s hackade spenat
  • Koka upp 3dl vatten och 1 grönsaksbuljongtärning
  • Lägg ned 300g hackad spenat i det kokande vattnet
  • Låt det sjuda under lock tills allt är varmt
  • Samtidigt hackar du upp några soltorkade tomater efter humör
  • När allt är varmt, rör ner tomaterna och 3dl couscous och ta det av plattan
  • Låt stå under lock i 5 min innan det serveras    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar