Spenat Couscous & Lergrytekyckling |
Kycklingen (3-4 personer beroende kycklingen)
- Tina 1 hel kyckling
- Lägg lergrytan i blöt i 15minuter (ett dygn om den stått sen -89)
- Sätt ugnen på 250 grader
- Dela 1 rödlök i 8 bitar
- Banka sönder 0,5 vitlök
- Ta ur innanmatspåsen ur kycklingen
- Fyll upp kycklingen med den halva vitlöken och några rödlöksbitar
- Smörj in kycklingen med
- Några matskedar Kinesisk Soya
- Nymald svartpeppar
- Övriga kryddor efter humör (vi testade Chicken & Steak)
- Lägg ned resten av rödlöken och kycklingen i lergrytan
- Tillaga i ugen i ca 80-90minuter
(Kycklingen kommer vara saftig och god i köttet även om du kör den mycket länge)
Spenat Couscous (4 pers)
Inspiartion från påsen på ICA:s hackade spenat
- Koka upp 3dl vatten och 1 grönsaksbuljongtärning
- Lägg ned 300g hackad spenat i det kokande vattnet
- Låt det sjuda under lock tills allt är varmt
- Samtidigt hackar du upp några soltorkade tomater efter humör
- När allt är varmt, rör ner tomaterna och 3dl couscous och ta det av plattan
- Låt stå under lock i 5 min innan det serveras
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar