Ett så kallat "serveringsförslag" |
Ingredienser
Älgfärsbiffar (4-5 port)
- Älgfärs ca 600g
- Ägg, 1st
- En gul lök
- Ströbröd
- Salt & Peppar
Rödvinssås från allt om mat (4 port)
1 msk smör
1 st schalottenlök, finhackad
2 msk råsocker
4 dl rödvin
4 dl vatten
1 msk balsamvinäger
4 msk kalvfond
1 msk maizena majsstärkelse
2 msk smör
Ugnsstekta rotfrukter (3-4 port)
- 2 stora potatisar
- 1/2 kålrot
- 2 morötter
- 2 palsternackor
Tillagning
- Sätt på ugnen
- Hacka rotfrukterna i små kuber. Storleken påverkar tillagningstiden.
- Ner med rotfrukterna i en form. Rör i olja och salt.
- In i ugnen på 225 grader i 30-45 minuter beroende storlek
- Sväll ströbröd
- Finhacka löken
- Slå upp köttfärs, stödbröd, lök, ägg, salt och peppar i en bunke
- Rör ihop ordentligt och skapa sen biffar.
- Stek biffarna i smör (blir bäst så)
- Gör som på Allt om Mat, eller:
Värm på charlottenlök & smör i en kastrull - Tillsätt sedan sockret, låt smälta.
- Blanda ihop kalvfond & balsamvinäger med vin och vatten, rör ihop
- Häll blandningen över smör-löken
- Lid medans alkoholen (och en hel del vätska) försvinner från såsen.
- När det är 3dl kvar sila av löken, och slå tillbaka vätskan i kastrullen
- Red sedan med maizena under återuppvärmning
Tips gör lite sås så blir det mer vin kvar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar