onsdag 1 augusti 2012

Vitlöksfrästa champinjoner

Ett enkelt recept på hel måltid med vitlöksfrästa champinjoner i centrum.

Idag är jag gräsänkling och slänger ihop snabb och jäkligt god middag. Pappa kallar ofta vita bönor och stekfalukorv för ungkarsmat, men det här är snabbare och godare. Champinjoner, Seranoskinka och en sallad.

Vitlöksfrästa Champinjoner med Seranoskinka och sallad

För en person
  • Dela ca 150-200g campinjoner i kvartar
  • Hacka en halv gullök
  • Fräs lök och champinjoner i olivolja
  • Medans du fräser det
    • Pressa i 2 vitlöksklyftor
    • salta och peppra
    • samt rör om ofta
Servera det sedan med Seranoskinka (4-5 skivor, minst) och en sallad.

Tips på snabb och sjuktenkel sallad
  • Riv eller bryt några salladsblad i lämpligt stora bitar
  • Lägg i en bunke och ringla över lite olivolja
  • Spruta på lite citron saft (en plast citron duger bra)
  • Smula över lite torkad oregano
  • Rör om och servera



Gjorde även dessa champinjoner i ett tidigare inlägg:  3 varma Tapas på 50 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar