torsdag 12 januari 2012

Onsdagsbesök på Casa Nostra

Restaurangbesök mitt i veckan är lyxigt. Igår besökte vi den italienska restaurangen Casa Nostra intill Rosalis Deli vid Järntorget.Stämning och atmosfär
Första intrycket var väldigt positivt även om vi var i princip de enda gästerna vid sju draget. Det sprakade i en vedugn som spred god doft i lokalen. En lokal som för övrigt var mysigt inredd, med undantag för en alldeles för stor Lasse Berghagen autograf/teckning på en vägg.  Bemötandet var jättetrevligt och välanpassat till prisnivån på maten. Rent generellt var det en ganska trevlig blandning av det genuina Italien och kliché-Italien.

Maten
Gnocchi al Gorgonzola (165kr) Väldigt goda Gnocchi men proportionerna med sås och i synnerhet Gorgonzola var ingen hit. Möjligen hade det vart bättre om vetat vad som skulle komma på tallriken, men då hade dom fått kalla rätten, gorgonzola, med sås och lite gnochi.


Ravioli alla caprese (164kr) Väldigt lyckad ravioli med en mycket bra tomatsås. Litet plus i kanten var dom färska körsbärstomaterna som var med i tomatsåsen, perfekt konsistens och sötma. Tomater som annars ofta serveras halvfärdiga eller överlagade.


Slutsats
Maten var mycket bättre än deras slogan, "with license to serve". Och det blir säkert fler besök men vi kommer äta oss igenom resten av menyn innan vi kommer tillbaka till Gnocchi al Gorgonzola igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar