måndag 23 januari 2012

Hej hej åttiotalet

Åttiotalet var ju mer än Ultravox, Def Leppard, Imperiet och Duran Duran. Det var också det årtionde vi oförstående och ovetande blev utsatta för våra föräldrars familjefester, bjudningar och andra tillställningar där det skulle bjudas på gärna ganska blek och överlagad mat. I de fall maten inte var blek var den gärna färgad av "häftiga" saker så som frukt. Ananas och Kiwi var "spännande".

Men det det fanns vissa saker som jag minns med viss glädje, tandpetssnittar. Jag skulle gissa på sent åttiotal men det kan säkert ha vart tidigt nitto också. Vi barn fick göra förrätterna, i alla fall när det var snittar. Vi byggde ihop smörgåsar och använde små platsverktyg som säkert kom från TV-shop och pressade fram geometriskt korrekta skapelse som sen skulle penetreras med en tandpetare. Jag mindes det som både gott och roligt. Så varför inte ett försök på en av de enklaste formerna av kanapéer.Visst det var roligt att göra snittarna, även utan TV-shops verktygen. Men

  • Vitt formbröd
  • Ekologisk gurka
  • Smakrik ost
  • Lufttorkad skinka

 ...till trots så smakade det i princip ingenting. Om det blir ett nytt försök så måste det fram med mer smaker. Majonäs, svartpeppar och pepparrot är fortfarande 80-tals OK men måste kunna lyfta snittarna från "Jaha" till "Ja!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar