lördag 23 juni 2012

Nyttigt knäckebröd med majsmjöl

I ett tidigare inlägg gjorde jag nyttigt knäckebröd på maizenamjöl. Jag har nu testat med majsmjöl och måste säga att det var snäppet godare. Det blev inte lika hårt och hade en tydligare smak. Mycket gott!

En del kallar det GI-bröd, en del kallar det fågelmat.

Ingredienser:
2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl solroskärnor
1/4 dl pumpakärnor
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten

Flingsalt att strö över (är man extremt nyttig skippar man saltet).

Gör såhär:
Koka upp vattnet. Blanda samman mjölet och fröerna. Häll på oljan. Häll det kokande vattnet över mjölblandningen och blanda till en smidig deg. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryckt ut degen på det med ett till bakplåtspapper över. Försök att göra det så tunt som möjligt, men akta så att det inte går sönder. Dra linjer med en kniv så är det lättare att bryta det snyggt när det är färdigt. Strö över flingsalt. Grädda en timme i 150 grader. Bryt i lagom stora bitar när det svalnat. Klart! 

1 kommentar:

  1. Underbart goda små snacks, kan knappt sluta äta dem!

    SvaraRadera