söndag 25 mars 2012

Mingla

Igår lördag gjorde vi ett besök på Mingla för att äta oss lite tapas. Och som oftast när man går dit blir man mätt, lätt förbannad och nöjd över att notan inte blev högre.

Klockan var en bit efter åtta och vi hade hunnit bli lite småhungriga, precis så hungrig att man glömmer bort tidigare erfarenheter. Till exempel att det aldrig är små smårätter som serveras här. För att återkoppla till "lätt förbannad" så är det för att man aldrig orkar äta upp allt, och väluppfostrad (snål) som man är vill man ju äta allt man beställt. Men det går inte. Inte igår heller.

Vi beställde in:
HUEVOS RELLENOS - Ägghalvor fyllda med vitlök, avokado och räkor.
MAGRO CON TOMATE DE AJO - Fläskkött som tillagas och serveras i tomat och vitlökssås.
PATATAS AL AIOLI - Kokt potatis med vitlöksaioli på Spanskt vis.
CHORIZO FRITO A LA ESPANOLA - Äkta Spansk kryddstark paprikakorv tillagad i vitlök och chili.
TORTILLA ESPANOLA - Traditionell Spansk potatisomelett.
POLLO AL AJILLO - Vitlökskyckling
CHAMPINONES AL AJILLO - Skivade färska champinjoner stekta med olivolja och oliver i
vitlök och persilja.

Och ett varsitt glas rött. Sen fick vi lämna en 1/3 av all mat men kom iväg på en nota på 410 + dricks.   

När vi närmat oss vad som borde ha vart halvtid.

Jag tycker mingla är trevligt, maten är helt ok, priset är bättre än ok, och läget är inte fel det heller. Nu skulle jag inte vilja påstå att Mingla är bäst på tapas i stan för det är nog Indigo. Nu har jag använt uttrycket ok, alldeles förmånga gånger men det det sammanfattar Mingla. Det är väldigt ok.

En av de saker som Mingla kan bli mycket bättre på är vinsidan, fler sorter på glas och gärna med spansk koppling. Varför inte några bra riojaviner på glas?

1 kommentar:

  1. Mingla är helt okay, men det brukar ofta leda till en tids sittande på toaletten.

    SvaraRadera