Vi använde följande recept från tasteline med vissa modifikationer.
Ingredienser
6 dl långkornigt ris
1,5 l hönsbuljong (tre tärningar, sen tog vi buljong efter behov)
170g skalade kräftskjärtar
Instruktioner
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en stor gryta eller wokpanna utan att det tar färg. 2. Tillsätt riset och låt fräsa med en stund. 3. Späd med tomat och buljong. Tillsätt saffran, lagerblad, salt och peppar. Lägg på ett lock eller folie. Sjud sakta i 30 min. 4. Skala räkorna under tiden. Skär kycklingen i mindre bitar. 5. När 5 min återstår vänds ärterna ner i riset och räkor, kyckling och musslor kräftskjärtar fördelas ovanpå. Lägg på locket och låt allt bli varmt.
Note to Self
Till nästa gång ska det definitivt garneras med ngt roligare, tex halverade havskräftor. Men även att testa ett ris bättre anpassat för paella, tex Avorioris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar