söndag 7 oktober 2012

Dillstuvad potatis med gravad lax

Här kommer ett riktigt bra recept på höstmat. Dessutom får den gravade laxen en att nästan tänka på julbord även om det är länge dit än.

Dillstuvad potatis!

Dillstuvad potatis med gravad lax (2 personer)

Förbered med att dagen innan koka 4-6 potatisar

Let's get started

  1. Skala den kalla potatisen och dela den i centimeter tjocka halvmånar.
  2. Smält ca 50g smör i en kastrull
  3. Rör ned ca 2msk vetemjöl
  4. Späd på med 2,5-3dl mjölk och 1-1,5dl grädde
  5. Vänd försiktigt ned potatisen. (om du inte är försiktig blir det slafsigt mos)
  6. Klipp över dill efter tycke smak och krydda med salt & peppar
  7. Låt stå på spisen på låg temp tills potatisen blivit varm.
Servera med ca 100g gravad lax per person.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar