lördag 15 september 2012

Brasserie Rendez-Vous

En restaurang som vi varit nyfikna på men som ännu inte fått ett besök är Brasserie Rendez-Vous. En svensk-fransk restaurang av hemsidan och namnet att döma, som ligger inklämd vid sidan om Krämaren. Den är inte lätt att upptäcka om man inte har något ärende åt det hållet av stan.

Väl inne mötes vi av en ganska liten, mysig och mycket snygg inredd restaurang. Första tanken när man kom in i entrén var faktiskt åt Allmänna Galleriet i Stockholm. Fast inne i salongen såg det annorlunda ut, röda varma färger, fransk gammal reklamkonst på väggarna och en del av borden stod som på en liten scen.

Vi beställde Steak Frites ("Vår uppskattade grillade Biff med kappa och med rejäl struktur
serveras med bearnaisesås, mixad tomatsallad & frites")
och Moules Frites ("Vitvinskokta blåmusslor (ett nät på 1 kg) med aïoli, grillat bröd och pommes frites").

Steak Frites
 
Moules Frites

När det gäller rätten Steak Fries finns det inte så mycket att orda om. Perfekt stekt kött, perfekt sås, perfekt potatis. (Hon: 5/5)

Musslorna var riktigt goda men jag är lite konfunderad på hur man ska äta dom ute bland folk. För att hålla ett högt mussla per minut tempo vill man gå loss med fingrarna, men det ser ju inte helt civiliserat ut. Istället kände man sig tvingad att jobba med gaffeln, efter ett tag fick man in rätt handlag. Chablis-vinet som kyparen rekommenderade lyfte musslorna ytterligare, även om det var dubbelt så dyrt som husets. (Han: 4/5)

Värt att nämna är också brödet man fick innan tillsammans med vispat smör. Supergott! Fyllt med olika sorts frukt. Frågade vad det var för sorts bröd men enligt servitrisen var det bara något "de slängt ihop". Inga kommentarer:

Skicka en kommentar